[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

دانشگاه معارف اسلامی

پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

پرتال جامع علوم انسانی

پایگاه مجلات تخصصی نور(نورمگز)

بانک اطلاعات نشریات کشور(مگ ایران)

مگیران

گوگل اسکالر

آمار و ارقام
تعداد دوره‌ها 17
تعداد شماره‌ها 66
تعداد پایگاه های نمایه شده 8
تعداد داوران 205
نوع مقالات قابل انتشار علمی- پژوهشی
توالی انتشار       فصلنامه
زبان نشریه فارسی (چکیده: عربی و انگلیسی)
نوع انتشار چاپی والکترونیکی
نوع دسترسی رایگان
نوع داوری دوسویه ناشناس
هزینه دارد
رتبه در وزارت علوم ب
شیوه بررسی سرقت علمی از طریق نرم افزار مشابه یاب سمیم نور
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری   حداقل 6 هفته
روند­ نما  یا فلودیاگرام دریافت فرم
فرم تعارض منافع دریافت فرم
فرم تعهد و اصالت مقاله دریافت فرم
..
:: دوره 2، شماره 4 و 5 - ( بهار و تابستان 1385 ) ::
جلد 2 شماره 4 و 5 صفحات 95-73 برگشت به فهرست نسخه ها
کانت و پلورالیسم اخلاقی
مسلم محمدی
حوزه علیمیه قم
چکیده:   (959 مشاهده)
آیا کانت در حوزه مفاهیم اخلاقی، مطلق گرا است یا نسبی گرا؟ گانت در مقام ادعا بر قانون گرایی عام تاکید و اصرار فراوان دارد و به هیچ روی خلاف آن را بر نمی تابد. می گوید: باید بر پایه آن آیینی رفتار کرد که بتوان اراده کرد قانونی عام  بی تعارض باشد.
 این جستار ادعای کانت را مورد چالش قرارد داده و بر آن است که اثبات کند، در عمل بر اساس اندیشه های او التزام به چنین  دیدگاهی ناممکن یا ادست کم مورد شک و تردید است> زیرا او از یک سو با تفکیک میان " بود" و "نمود"، عقل نظری را چندان تحقیر می کمند که معرفت به حقایق آموزهای اخلاق و متافیزیکی به وسیله  آن ناممکن می نماید و از سوی دیگر عقل عملی را چنان بر صدر می نشاند که آن را تا جایگاه خالق  وشارع تام الاختیار فرا می برد.
 این دو نگره متخالف، سرانجام در یک نقطه به هم می رسند؛ آن جا که اتفاق رای بر حین و قبح ذاتی گزاه های قدسی و الهی ناممکن می شود؛ به ویژه  با توجه به این که ویرژگی های افراد از نظر پیش زمینه ها وافق های پیش رو، با هم متفاوت است. نسبی گرایی و پلورالیسم اخلاقی نیز سرانجام همراهی با کانت است.
واژه‌های کلیدی: کانت، امر مطلق، نسبی گرایی اخلاقی، عقل عملی، عقل نظری، پلورالیسم اخلاقی
متن کامل [PDF 1297 kb]   (239 دریافت)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/10/1 | پذیرش: 1385/10/10 | انتشار: 1385/10/10 | انتشار الکترونیک: 1385/10/10