:: دوره 9، شماره 32 - ( بهار 1392 ) ::
جلد 9 شماره 32 صفحات 192-173 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل و بررسی اصطلاح سنت در نظر سنت‌گرایان
محمد جاودان
چکیده:   (2077 مشاهده)
فهم بنیادهای فکری یک اندیشه، کلید فهم آن است. «Tradition / سنت» محوری‌ترین اصل فکری مکتباندیشگی سنت‌گرایی است. به‌نظر می‌رسد این اصل به‌نحو روشن و خالی از تعقید، دست‌کم به زبان فارسی، بیان نشده و ازاین‌رو نیازمند ایضاحی کامل است و این جستار بدین منظور انجام شده است. عنصر اصلی در معنای لغوی «tradition» انتقال و در معنای لغوی سنت، راه و روش است؛ اما انتقال و روش با هم ملازم‌اند؛ زیرا سنت به‌لحاظ عرفی، راه و روش یا آداب و عاداتی است که در یک اجتماع نسل‌به‌نسلانتقال یافته، از آنها پیروی می‌شود. با بررسی آثار مختلف سنت‌گرایانمی‌توان چهار معنا برای «Tradition / سنت»یافت: حقایق الوهی مطلق بی‌صورت و فرازمان و نیز تعین و تجسم صوری آن حقایق در آموزه‌ها، آیین‌ها، شعایر، مناسک، نمادها و اسطوره‌ها که در طول زمان انتقال می‌یابند تا در دسترس نسل‌های متمادی بشری قرار گیرند. نفس فرآیند زنده و پویای انتقال سنت و طریق و مجرای خاص آن، دو معنای دیگر سنت در نظر سنت‌گرایان است.
واژه‌های کلیدی: سنت، سنت‌گرایان، حقائق مطلق ازلی، فرآیند زنده انتقال سنت، ابزار انتقال سنت، طریق انتقال سنت.
متن کامل [PDF 261 kb]   (537 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کلام قدیم
دریافت: 1397/7/25 | پذیرش: 1397/7/25 | انتشار: 1397/7/25 | انتشار الکترونیک: 1397/7/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 32 - ( بهار 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها