:: دوره 18، شماره 69 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 18 شماره 69 صفحات 44-25 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی انتقادی تبیین «سرشت وحی» مبتنی بر «تجربه دینی»
مسلم طاهری کل کشوندی
استادیار گروه شیعه شناسی دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران و مدرس معارف اسلامی. muslimtaheri@ut.ac.ir
چکیده:   (702 مشاهده)
مسئله تحقیق حاضر، ارزیابی انتقادی دیدگاه نصر حامد ابوزید به «تجربه وحیانی» در تبیین «سرشت وحی» است. ابوزید تلاش می‌کند در عصری که تدین مواجه با عقلانیت مدرن است، راهی بیابد. این تلاش ممکن است فرصت‌هایی را در اختیار متدینین قرار دهد اما چالش‌های متاثر از آن، بسیار بیشتر است؛ با استفاده از روش توصیفی ـ تحلیلی است که مبتنی بر حکمت صدرایی به این پرسش پاسخ داده خواهد شد که اولاً ابوزید در تبیین «سرشت وحی» چرا و چگونه به «تجربه دینی» می‌پردازد و سپس این رویکرد دارای چه اشکالات و ابهاماتی است؟ مهم‌ترین یافته‌های تحقیق آن است که در نزد طرفداران تبیین سرشت وحیانی قرآن براساس تجربه دینی، از یک سو حقیقت، با تجربه سرشار از خطای انسانی گره می‌خورد و از سوی دیگر با نفی دسترسی فهم انسانی به حقیقت مطلق، نوعی نسبی‌باوری در حقیقت و فهم حاصل می‌شود.

واژه‌های کلیدی: وحی، سرشت وحی، تجربه وحیانی، قرآن کریم، حدیث قدسی.
متن کامل [PDF 284 kb]   (173 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کلام جدید
دریافت: 1400/3/12 | پذیرش: 1401/4/29 | انتشار: 1401/8/4 | انتشار الکترونیک: 1401/8/4


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 69 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها