[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

دانشگاه معارف اسلامی

پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

پرتال جامع علوم انسانی

پایگاه مجلات تخصصی نور(نورمگز)

بانک اطلاعات نشریات کشور(مگ ایران)

مگیران

گوگل اسکالر

آمار و ارقام
تعداد دوره‌ها 17
تعداد شماره‌ها 66
تعداد پایگاه های نمایه شده 8
تعداد داوران 205
نوع مقالات قابل انتشار علمی- پژوهشی
توالی انتشار       فصلنامه
زبان نشریه فارسی (چکیده: عربی و انگلیسی)
نوع انتشار چاپی والکترونیکی
نوع دسترسی رایگان
نوع داوری دوسویه ناشناس
هزینه دارد
رتبه در وزارت علوم ب
شیوه بررسی سرقت علمی از طریق نرم افزار مشابه یاب سمیم نور
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری   حداقل 6 هفته
روند­ نما  یا فلودیاگرام دریافت فرم
فرم تعارض منافع دریافت فرم
فرم تعهد و اصالت مقاله دریافت فرم
..
:: دوره 12، شماره 47 - ( زمستان 1395 ) ::
مفهوم‌شناسی «تورات» و «انجیل» در کاربردهای قرآنی
محمدتقی انصاری‌پور 1، رامین باباگل‌زاده1
1- دانشگاه ادیان و مذاهب قم
چکیده:   (3400 مشاهده)

قرآن کریم علاوه بر آنکه یهودیان و مسیحیان را «اهل کتاب» معرفی می‌کند، هجده بار از واژۀ «تورات» و دوازده بار از واژۀ «انجیل» برای مجموعۀ معارف الهی اعطا شده به حضرت موسی× و حضرت عیسی× استفاده می‌کند. از طرفی، قرآن در ضمن آیات تصدیق، که گاه خطاب به یهودیان و مسیحیان هستند، به حسب ظاهر، متن مقدس آنان را تأیید می‌کند. حال این سؤال رخ می‌نماید که آیا کاربردهای «تورات» و «انجیل» در قرآن را می‌توان ناظر به متن موجود در زمان نزول آیات دانست یا نه؟ در پاسخ این سؤال دو فرض قابل تصور است. بنا بر فرض نخست، چگونه می‌توان این دو نام را با وجود ناهمخوانی‌های محتوایی بین قرآن و متون مقدس یهودی ـ مسیحی به جا مانده از آن زمان، ناظر به این متون دانست؟ و در صورت پذیرش فرض دوم، چگونه می‌توان آیاتی را که به تصدیق متون موجود در دست یهودیان و مسیحیان معاصر نزول قرآن اشاره دارند، توجیه و تبیین کرد؟ این نوشتار، با اشاره به نوعی دلالت خاص برای کاربردهای واژه‌های «تورات» و «انجیل» به پرسش مزبور پاسخ می‌دهد.

واژه‌های کلیدی: تورات، انجیل، آیات تصدیق، آیات تحریف، قرآن.
متن کامل [PDF 301 kb]   (827 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/3/24 | پذیرش: 1396/3/24 | انتشار: 1396/3/24 | انتشار الکترونیک: 1396/3/24

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

Ansaripour M, Babagolzadeh R. Semantics of Torah and Gospel in Quranic Cases of Usage. ANDISHE-NOVIN-E-DINI A Quarterly Research 2017; 12 (47) :89-104
URL: http://andishe.maaref.ac.ir/article-1-408-fa.html

انصاری‌پور محمدتقی، باباگل‌زاده رامین. مفهوم‌شناسی «تورات» و «انجیل» در کاربردهای قرآنی . اندیشه نوین دینی. 1395; 12 (47) :89-104

URL: http://andishe.maaref.ac.ir/article-1-408-fa.html

بازنشر اطلاعات
بازنشر اطلاعات