:: تابستان ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
ابعاد تحول دانش کلام درعملکرد متکلمان معاصرمدرسۀ قم
محمد صفر جبرئیلی
دانشیار گروه کلام و الهیات نوین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشۀ اسلامی، قم، ایران. ms1346@yahoo.com
تحول به معنای تغییر یافتن و به شکل دیگری درآمدن است، فعالیت و تلاشی مستمر برای تامین اهدافی در مسیر اصلاح، روزآمد کردن و کاربردی سازی و ارتقاء از جایگاه کنونی به موقعیتی برتر و بالاتر است. تحول در هر دانشی از جمله دانش کلام نشانگر حضور فعال آن در حیات بشری و ارائه طرح و ایده برای حل مسائل و مشکلات فکری، اجتماعی و سیاسی وتولید معرفت دینی ناظر به نیازهای روز و همگام با آن است. عملکرد متکلمان معاصر مدرسۀ قم زمینه ساز تحقق مراتب و مراحلی از تحول دانش کلام در هفت محور و بُعد مدیریتی، روشی، پژوهشی، محتوایی، اهداف و غایات شده است.این نوشتار که ازجهت روشی کتابخانه‌ای و از جهت ماهیت اکتشافی و توصیفی است، عملکرد متکلمان مدرسه قم درسده اخیر در تحول دانش کلام و رشد و ارتقای دین‌پژوهی در جامعه را بررسی و تحلیل کرده و ضمن یادآوری برخی کاستی‌ها و آسیب‌ها به بیان بایسته‌های دیگری برای تحقق فرایند بهتر تحول این دانش پرداخته است.

واژه‌های کلیدی: دانش کلام، ابعاد تحول، مدرسۀ قم، متکلمان معاصر.

دریافت: 1403/2/4 | پذیرش: 1403/2/29

برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4657